Hollywood

Akcijski triler koji donosi priču o dvojici sudionika rata u BiH

Killing Season
02.08.2012.
u 10:01

Drama počinje kada američki ratni veteran Benjamin Ford (Robert de Niro) dugo vremena nakon rata sretne Emila Kovača (John Travolta), bivšeg srpskog vojnika

Nakon podužeg ignoriranja, posljednji rat u Bosni i Hercegovini postao je inspiracija umjetnicima diljem svijeta, a najviše zanimanja i pozornosti javnosti svakako izaziva film, i to ponajviše zahvaljujući zvijezdama u određenom projektu. Nakon Angeline Jolie, Richarda Gerea, Woodyja Harrelsona i mnogih drugih zvijezda sedme umjetnosti, i dvije ponajveće legende Hollywooda John Travolta i Robert de Niro, snimili su film koji se odnosi na rat u BiH.

Bivši ratnici

Film nosi naziv Killing Seasons, a donosi priču o dvojici ratnih veterana, koji su bili na ratištima po Bosni i Hercegovini. De Niro glumi Benjamina Forda, američkog vojnika koji se borio na prvim linijama za vrijeme rata u BiH. Nakon što je rat završen, umoran od svega, Ford se povlači u udaljenu kolibu u šumi, pokušavajući potisnuti bolna sjećanja iz rata. Veteran se neočekivano sprijatelji s europskim turistom, koji mu dolazi u posjet. Drama počinje kada Ford sazna da se radi o Emilu Kovaču (John Travolta), bivšem srpskom vojniku, koji ima neraščišćene račune s Fordom. Ono što slijedi je igra mačke i miša, u kojoj njih dvojica vode svoj osobni treći svjetski rat. Kako se film približava kraju, stare rane se otvaraju, potisnuta sjećanja isplivavaju na površinu, a dugo skrivane tajne Forda i Kovača se otkrivaju.

Boravak na Vlašiću


Podsjetimo, John Travolta je krajem prošle godine boravio Vlašiću gdje je, kako je tada kazao, stigao radi istraživanja lokacija za svoj novi film. Iako se nagađalo da bi film dijelom mogao biti snimljen u BiH, to se nije dogodilo, pa je film sniman u divljinama američkih Rocky planina. Killing Seasons je prvi zajednički projekt dvojice proslavljenih holivudskih glumaca. Režiju potpisuje Mark Steven Johnson, a scenarij je djelo Evana Daughertyja. Od ostalih uloga tu su glumci Milo Ventimiglia (Chris Ford) i Elizabeth Olin kao Sarah Ford.

Loši filmovi

Ovaj akcijski triler u kinima se očekuje tijekom sljedeće godine. Filmska publika se nada da ovaj film neće biti na razini prethodnih snimljenih o ovoj temi, a koji su loše prošli i kod publike i kod kritike. Jedini igrani film o ratu u BiH, koji zaslužuje pozornost, djelo je domaćeg redatelja Danisa Tanovića, koji je za Ničiju zemlju nagrađen prestižnim Oscarom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?