CED-PAR 76:77

Aco dao otkaz nakon poraza od Partizana!

Cedevita Partizan (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/15
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
03.03.2013.
u 18:55

- Nema smisla da ostanem, jer nisam napravio što je trebalo, osvojo Kup i plasirao se na Final Four ABA lige - rekao je Petrović nakon utakmice

Cedevita je kod kuće izgubila od Partizana 76:77 u 23. kolu regionalne ABA lige čime se oprostila od teoretskih šansi za plasman na Final Four.

U posljednjoj četvrtini, u zadnjih pet minuta, prokockali su 11 koševa prednosti, što im je već odavno postala "navika", odnosno psihološki problem kako su to u klubu definirali. Minutu i 15 sekundi prije kraja imali su cedevitaši 76:69, dopustili protivniku otvorene šuteve pa su 36 sekundi prije kraja crno-bijeli smanjili na samo koš zaostatka (76:75).

Cedevita tada gubi loptu, a Milosavljević pogađa za 77:76 gostiju. Sekundu i tri stotinke preostale su za napad, šutirao je Wright, ali je ostao prekratak.

Počelo je slavlje Partizana i bijes stožera Cedevite koji je smatrao kako je na Wrightu napravljen prekršaj pa su Aco Petrović i suradnici poletjeli prema sucima, kao i Marko Tomas pa su strasti smirivali sportski direktor Matej Mamić te osiguranje i igrači s klupe. Osim to prekršaja, domaćini su smatrali da je Westermann napravio korake u zadnjem napadu Partizana te kako je Marku Tomasu neopravdano suđen faul.

- Sad sam slobodan da govorim bez granica jer više nisam trener - kazao je neposredno nakon utakmice Aco Petrović.

- Nema smisla da ostanem, jer nisam napravio što je trebalo, osvojo Kup i plasirao se na Final Four ABA lige - dodao je Aco.

- U Kupu protiv Cibone izgubio sam 23 lopte, a sad utakmicu u srpsko-crnogorsko-slovenskoj režiji. Nema opcije da ću se predomisliti - dodao je Petrović.

Momčad će od ponedjeljka voditi pomoćni trener Jakša Vulić koji je u istoj ulozi bio i kad je otišao Božo Maljković.

U porazu je najučinkovitiji bio Tomas koji je odigrao jednu odigrao jednu od najboljih utakmica sezone ubacivši 26 koševa, uz po dva skoka i asistencije. Wright je dodao 14, Suton 13, a Šuput 11 koševa.

Cedevita je trenutno na osmom mjestu ljestvice sa skorom 12-10, a ovo im je bio treći poraz u nizu ABA ligi.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije