dionica Ovčari - Tunel Prenj - Mostar sjever

Slijede radovi na Koridoru Vc u Hercegovini vrijedni 960 milijuna eura

izgradnja
24.04.2024.
u 06:25

Europska banka za obnovu i razvoj je objavila obavijest o nabavci za radove i konzultantske usluge za dionicu Koridora Vc  Ovčari - Tunel Prenj - Mostar sjever, čija je ukupna procijenjena vrijednost 960 milijuna eura. 

Projekt obuhvaća izgradnju dionice tunel Prenj (dužina 12,4 km) za koji je postupak nabave u tijeku, dionice Ovčari - Prenj (tek se treba definirati) i dionice Prenj - Mostar sjever, koja je u fazi definiranja.

Konzultantske usluge podrazumijevaju tehničku pomoć na dionici tunel Prenj (dužina 12,4 km), gdje je postupak nabavke završen, nadzor na dionici tunel Prenj (postupak započet), nadzor na dionici Ovčari - Prenj (treba se definirati) i nadzor na dionici Prenj - Mostar sjever (treba se definirati), piše Indikator.

U tijeku je raspisivanje natječaja za dionicu tunela Prenj.

Ukupna procijenjena vrijednost navedenih radova i konzultantskih usluga je 960,000,000.00 EUR.

Država Bosna i Hercegovina ima namjeru koristiti sredstava kredita Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od 300 miljuna eura i kredita Europske investicijske banke (EIB) u iznosu od 300 milijuna eura za financiranje izgradnje prioritetnih dionica na Koridoru Vc.

Preostala sredstva za projekt u iznosu od 360 milijuna eura, osigurat će se iz očekivanih bespovratnih sredstava WBIF-a i vlastitih sredstava poduzeća Autoceste FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?