NEUTJEŠNA PJEVAČICA

Tereza Kesovija objavila fotku s nedavno preminulim prijateljem: 'Nisam slutila da te ispraćam zauvijek'

Tereza Kesovija
Nenad Šimunić
14.05.2024.
u 21:12

Tereza Kesovija emotivnom objavom na Instagramu prisjetila se prijatelja Luke Paljetka.

Dok su nas tražili u šušuru uzavrelog Grada mi smo, kao nekada, mangupski sjeli u auto i potražili mir u zagrljaju obližnjeg Cavtata. Večer je bila prekratka da se sjetimo svih anegdota iz prošlih dana. Poklonio si mi knjigu u kojoj si napisao posvetu koju si samo mogao ti u tom trenutku smisliti. Po povratku u Grad, izašli smo iz auta ispred tvoje kuće, čvrsto se zagrlili, nestao si u mraku dvorišta, a ja sam te pratila pogledom, ne sluteći da te ispraćam zauvijek. Vječni moj Luko, nađi mir "tamo gore" sa svojom neprežaljenom Anamarijom čiji si odlazak podnio teško, a ja ću te zauvijek nositi u srcu prvo kao prijatelja koji je napisao tekstove nekih od mojih najljepših pjesama koje su postale himna Dubrovnika. A onda kao vrsnog pisca koji je ostavio duboki trag u hrvatskoj književnosti - na društvenoj mreži Instagram napisala je glazbena diva Tereza Kesovija koja se prisjetila svog neprežaljenog prijatelja koji nas je nedavno napustio - Luku Paljetka.

 

Foto: instagram

 

Podsjetimo, hrvatski  književnik, pjesnik, prevoditelj i umjetnik iz Dubrovnika, akademik Luko Paljetak umro je u nedjelju u 81. godini nakon borbe s teškom bolesti. Paljetak je rođen 1943. godine u Dubrovniku, gdje je završio Učiteljsku školu, a na Filozofskom fakultetu u Zadru 1968. diplomirao je kroatistiku i anglistiku.

Doktorirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1992. godine radom o književnom djelu Ante Cettinea.  Radio je u Zadarskom kazalištu lutaka kao umjetnički ravnatelj, redatelj i dramaturg. Bio je i asistent na Filozofskom fakultetu u Zadru te jedan od urednika Zadarske revije.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije