LONDON

Britanski kralj Charles vratio se javnim dužnostima

30.04.2024.
u 13:50

Britanski kralj Charles - Karlo III. posjetio je u utorak centar za liječenje raka u Londonu, što je njegov prvi javni angažman otkako je prije tri mjeseca objavio da i sam boluje od te teške bolesti.

Charles (75) je posjetio Centar Macmillan Sveučilišne bolnice u društvu kraljice Camille (76).

Karlo se još liječi od raka, koji mu je otkriven nakon operacije prostate u siječnju. O točno kojem raku je riječ nije objavljeno.

No Buckinghamska palača u petak je objavila da su njegovi liječnici "zadovoljni dosadašnjim napretkom" koji će mu omogućiti da se postupno vrati svojim dužnostima, ovisno o tome kako se bude osjećao i kako odobre liječnici.

Kralj i kraljica trebali bi u lipnju primiti japanskog cara Naruhita sa suprugom Masako koji će doputovati u državni posjet.

Drugi mogući angažmani su konjske utrke Royal Ascot, obilježavanje 80 godina Dana D, kraljevska rođendanska parada, tradicionalne vrtne zabave i sl., ovisno o mišljenju liječnika.

Nakon što je početkom veljače objavljeno da boluje od raka, devet mjeseci nakon krunidbe, Karlo je suspendirao svoje javne aktivnosti. No nastavio je obnašati dužnosti monarha kao što su potpisivanje zakona, razgovori s premijerom i potvrda nekih imenovanja.

Palača je redovito objavljivala fotografije ili kratke video snimke kako prima dužnosnike, priprema govor ili čita poruke za brz oporavak.

Kralj se na Uskrs po izlasku s jutarnje mise u kapelici dvorca Windsor rukovao s ljudima koji su ga čekali napolju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije