POLITIKA

Željko Komšić najavio osnivanje političke stranke

Željko Komšić
Zvonimir Čorić
11.10.2012.
u 21:44

Komšić je tijekom gostovanja na FTV-u govorio o razlozima odlaska iz SDP-a BiH

Član Predsjedništva BiH i bivši potpredsjednik SDP-a Željko Komšić, gostujući u Dnevniku D na Federalnoj televiziji, najavio je osnivanje političke stranke. Naglasio je da će nakon isteka mandata u Predsjedništvu BiH ostati u političkim vodama, te da će već na sljedećim izborima sa svojom novom strankom biti spreman za političku borbu. 

\"Očekujem potporu svih onih koji žele da ova država bude zemlja jednakih ljudi i zemlja u kojoj se nitko neće libiti da krene u obračun s kriminalom\", kazao je Komšić, koji nije želio da iznosi detalje o stranci i o najbližim suradnicima. Komšić je govorio i o razlozima razlaza sa SDP-om, navodeći da je ostao bez podrške u Predsjedništvu stranke\"na temeljnom pitanju\".

\"Ako se o temeljnoj stvari razilazite s većinom i ako nemate njihovu podršku, onda je najnormalnije da se raziđete\", kazao je Komšić, dodajući da su glavni razlozi odlaska neslaganje s načinom rješavanje slučaja \"Sejdić-Finci\" i sporazum SDP-a s HDZ-om. 

\"Prilika je bila da se kroz presudu \'Sejdić-Finici\' riješi pitanje ravnopravnosti i jednakosti. Onda odjednom dobijete papir u kojem je jedna ogromna grupa ljudi, vidjet ćemo na predstojećem popisu kolika je ta grupa, jednostavno izostavljena. Ja sam tada rekao da ne postoji način, ne postoji osoba koja će me nagovoriti da ja dignem ruku za ovaj papir. Takav stav potpredsjednika SDP-a bi snosio određenu kaznu, vjerovatno isključenje iz stranke. No, sam sam došao u SDP i sam odlazim. Potpredsjednik stranke ne može biti protiv tijela stranke, a pogotovo Predsjedništva koje je, uz tri izuzetka, stalo iza tog dokumenta\", rekao je Komšić. 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
23:06 11.10.2012.

Odlicna vijest. To znaci nova raslojavanja na muslimansko-socijalno libralnoj sceni.

Avatar guten_tag
guten_tag
23:25 11.10.2012.

prevarant, marioneta i uzurpator prava koja pripadaju hrvatima bosne i hercegovine. može se smatrati i profiterom jer je to dobro naplatio i time zakinuo mnoge hrvate za plaću i egzitenciju.

BU
Buranglez
23:52 11.10.2012.

obična UŠ da imaš imalo obraza nebi se ni javio, kad su ga turci izbacili a drzali su ga koliko im je bilo potrebno ,,,a sta mislis da sad pređes u HSP a željkica mozda i tamo osvoiš kakav mandat ili kod lijanovica ... nikad se nisi smatrao Hrvatom doduše( i nisi) jedino si se deklariro hrvatom kad si trebao u presjednistvo SRAM TE BILO

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?