Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza

Vremenska prognoza Zagreb

Vremensku prognozu Večernji list Vam donosi u suradnji s Vrijeme.net portalom. Vremenska prognoza na našem portalu podijeljena je na detaljni pregled tri dana unaprijed, uz bio prognozu.

Srijeda
Detaljnije
Trenutno
23°
Danas
29°
Vjetar
Povjetarac
Četvrtak
Detaljnije
31°
Vjetar
Umjeren
Petak
Detaljnije
26°
Vjetar
Umjereno jak

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će u većem dijelu zemlje biti povoljnije nego prethodnih dana. U cijeloj zemlji će se smanjiti sparina osobito u drugom dijelu dana, što će mnogo značiti osobito srčanim i plućnim bolesnicima jer će se u takvim uvjetima manje umarati. Ipak se savjetuje izbjegavanje većih napora i izlazaka u najtoplijem dijelu dana, kao i zaštita od UV zračenja. U unutrašnjosti će se sniziti noćna temperatura zraka i omogućiti dobar san i odmor. No na Jadanu, osobito južnom, gdje će opasnost od toplinskog vala biti umjerena ili velika, trebat će danju i noću provoditi rashlađivanje unutarnjeg boravišnog prostora, a neki od načina rashlađivanja prikazani su na mrežnim stranicama DHMZ-a. (Izvor biometeorološke prognoze: DHMZ, https://meteo.hr)

Mogućnost oborina

0-10 % vrijeme.net najavljuje da će danas na području za Zagreb vjerojatnost kiše biti 0-10%.

Tlak zraka

1018 hPa Jučer Danas Sutra

Vlažnost zraka

69 % Jučer Danas Sutra

Tjedna prognoza

 • Srijeda
  min 19° max 29°
 • Četvrtak
  min 21° max 31°
 • Petak
  min 16° max 26°
 • Subota
  min 16° max 28°
 • Nedjelja
  min 17° max 28°
 • Ponedjeljak
  min 16° max 27°
 • Utorak
  min 18° max 28°

Hrvatska danas

U srijedu djelomice sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Pokoji izolirani pljusak moguć je na sjeveru zemlje. Puhat će slab do umjereni vjetar u unutrašnjosti te umjerena, lokalno i jaka bura i sjeverozapadnjak na Jadranu. Jutarnje temperature od 16 do 20°C u unutrašnjosti te od 23 do 27°C na Jadranu. Najviše dnevne od 28 do 34°C.
Powered by: