Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza

Vremenska prognoza Zagreb

Vremensku prognozu Večernji list Vam donosi u suradnji s Vrijeme.net portalom. Vremenska prognoza na našem portalu podijeljena je na detaljni pregled tri dana unaprijed, uz bio prognozu.

Utorak
Detaljnije
Trenutno
26°
Danas
30°
Vjetar
Umjeren
Srijeda
Detaljnije
31°
Vjetar
Umjeren
Četvrtak
Detaljnije
28°
Vjetar
Povjetarac

Biometeorološka prognoza

Dan će obilježiti jačanje južine na Jadranu, Lici i Gorskom kotaru i visoka temperatura zraka u nizinskoj unutrašnjosti Hrvatske, pa će dan biti neugodniji od prethodnog. Meteoropatima i kroničnim bolesnicima se savjetuje redovito uzimanje terapije prilagođene težim vremenskim uvjetima, te izbjegavanje suvišnih napora i boravka na otvorenom u najtoplijem dijelu dana kad je i UV zračenje najopasnije. Osim najugroženijih skupina, i manje osjetljivi ljudi mogu patiti od nesanice, umora, biti lošeg raspoloženja, razdražljivi i slabe koncentracije. (Izvor biometeorološke prognoze: DHMZ, https://meteo.hr)

Mogućnost oborina

0-10 % vrijeme.net najavljuje da će na području za Zagreb vjerojatnost kiše biti 0-10%.

Tlak zraka

1005 hPa Jučer Danas Sutra

Vlažnost zraka

47 % Jučer Danas Sutra

Tjedna prognoza

 • Utorak
  min 17° max 30°
 • Srijeda
  min 17° max 31°
 • Četvrtak
  min 16° max 28°
 • Petak
  min 17° max 30°
 • Subota
  min 13° max 15°
 • Nedjelja
  min 10° max 13°
 • Ponedjeljak
  min 11° max 13°

Hrvatska danas

U utorak pretežno sunčano i sredinom dana vruće. Poslijepodne su, uz jači dnevni razvoj oblaka, mogući lokalni pljuskovi, većinom u središnjim i istočnim dijelovima zemlje. Na Jadranu pretežno sunčano sa slabim do umjerenim dnevnim razvojem oblaka. Puhat će umjereno, lokalno i jako jugo i južni vjetar. Jutarnje temperature od 14 do 18°C u unutrašnjosti, na Jadranu od 16 do 20°C. Najviše dnevne od 27 do 31°C u cijeloj zemlji.
Powered by: