BERLIN

Zvizdić pozvao izaslanstvo Bundestaga na čelu s predsjednicom Bas da posjeti Parlament BiH

17.03.2023.
u 16:42

Predsjedavajući Zastupničkog doma PS BiH, dr Denis Zvizdić sastao se danas u Berlinu s predsjednicom Bundestaga Bärbel Bas. Razgovarali su o aktualnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH i EU.

Razgovarali su i o unaprjeđenju parlamentarne suradnje i tom prilikom, Zvizdić je pozvao izaslanstvo Bundestaga na čelu s predsjednicom Bas da posjeti Parlament BiH i načelno je dogovoreno da to bude 11. srpnja2024.godine. 

Zvizdic je predložio da se povodom godišnjice genocida u Srebrenici, pocetkom srpnja ove godine organizira debata u Bundestagu i još jednom skrene pažnja na zločine i genicid počinjene u Srebrenici i BiH, te da se pozove na čvrsto i trajno osiguranje mira u BiH i regiji. 

Predsjedavajući Zvizdić i predsjednica Bas su tijekom sastanka potvrdili zalaganje i BiH i Njemačke za mir, demokraciju, vladavinu prava i poštivanje ljudskih prava i sloboda. Razgovarali su i o posljedicama agresije na Ukrajinu. Zvizdić je rekao da u BiH pažljivo pratimo razvoj situacije u Ukrajini i kao država podržavamo ukrajinski narod u obrani od agresije, kao i njezin suverenitet i teritorijalni integritet.

Zvizdić se zahvalio diplomatskim naporima i podršci Savezne Republike Njemačke u vezi sa dodjelom kandidacijskog statusa Bosni i Hercegovini. Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da Bundestag prepoznaje značaj Bosne i Hercegovine i Zapadnog Balkana i pruža punu podršku europskom putu Bosne i Hercegovine. Rekao je da se nada da će i u narednom periodu BiH imati i političku i ekspertsku podršku SR Njemačke u procesu realizacije obveza sa europske agende BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?