sastanak

Zvizdić: Dobri politički odnosi BiH i Kraljevine Saudijske Arabije

22.01.2018.
u 13:18

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu s veleposlanikom Kraljevine Saudijske Arabije Hani Abdullah M. Mominahom o bilateralnim odnosima i unapređenju suradnje dviju prijateljskih zemalja.

Zvizdić je rekao da su politički odnosi dviju zemalja dobri i da postoji interes za unapređenje ekonomske suradnje. Istaknuo je da je Bosna i Hercegovina zemlja s ogromnim ekonomskim potencijalom za ulaganja i razvoj, posebno u oblastima poljoprivrede, turizma, energetike, drvne industrije i razvoju prometne infrastrukture, te izrazio zadovoljstvo sve većim interesom saudijskih građana da posjete BiH. Dodao je da je potrebno raditi na unapređenju postojećeg modela viznog režima kako bi se olakšao protok poslovnih ljudi i turista.

Mominah je rekao da BiH i Saudijska Arabija već imaju niz potpisanih bilateralnih sporazuma koji pružaju dobar okvir za jačanje suradnje i dodao da se dobar trend institucionalne suradnje treba nastaviti. Pohvalio je napredak Bosne i Hercegovine u približavanju Europskoj uniji i istaknuo interes za unapređenjem ekonomskih odnosa.

Zvizdić se zahvalio Mominahu na dosadašnjoj  pomoći Saudijske Arabije Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije