FHMZBiH

Zrak danas nezdrav na većini mjernih mjesta

Fena
17.02.2020.
u 10:45

Tijekom vikenda kvalitetu zraka na mjernim mjestima u Federaciji BiH je varirao od čistog i umjereno zagađenog do nezdravog. Nešto bolji kvalitet zraka je prisutan tijekom dana,a u jutarnjim satima i uvečer koncentracije zagađujućih materija su na većini mjernih mjesta rasle.

Živinice, Zenica i Visoko su bile sredine s najlošijim kvalitetom zraka (visoke vrijednosti sumpor dioksida i lebdećih čestica), a nešto manje loš zrak je bio u Tuzli, Lukavcu, Ilijašu, dijelovima Sarajeva (visoke koncentracije lebdećih čestica). Zadovoljavajući kvalitet zraka (umjereno zagađen) je tijekom vikenda bio u Goraždu, Jajcu i dijelu Sarajeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Stabilna atmosferska slika i slaba temperaturna inverzija su prisutni u srednje i istočnom dijelu Bosne što omogućava zadržavanje slične situacije rasporeda zagađenja i kvaliteta zraka na pomenutim mjernim mjestima i jutros. Koncentracije zagađujućih materija u zraku će danas vjerojatno oscilirati, ali se očekuje do kraja dana da se dosegnu vrijednosti slične jučerašnjem a možda i nešto više. Zrak danas ostaje nezdrav na većini mjernih mjesta, na pojedinim umjereno zagađen.

Od sutra se očekuju nešto povoljnije meteorološke uvjete te bi koncentracije zagađujućih materija trebale postepeno da padaju, a u srijedu se ne očekuje ozbiljniju razinu zagađenja na cijelom području BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?