Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Zovko u Splitu s mladim veleposlanicima Europskog parlamenta

02. prosinca 2017. u 10:35 0 komentara 60 prikaza

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko u petak je boravila u Splitu u posjetu školama veleposlanicama Europskog parlamenta i to Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju i IV. gimnaziji Marko Marulić.

 Učenici ovih srednjih škola su se tijekom provedbe ovogodišnjeg programa "Škola veleposlanik Europskog parlamenta" uz pomoć njihovih mentorica Marijele Gulin i Natalije Palčić, upoznali s radom i funkcioniranjem Europske unije, posebice Europskog parlamenta i odgovornostima zastupnika koji Parlament predstavljaju, te sa zajedničkim europskim vrijednostima i pravima koja imaju kao građani EU-a.

 Tijekom protekle školske godine učenici su, pod mentorstvom profesorica Gulin i Palčić, organizirali radionice u svojim i susjednim školama, tribine, proslavu Dana Europe, kvizove, igre, izrađivali su video prezentacije, plakate, snimali kratke filmove i sudjelovali na velikoj godišnjoj školskoj izložbi u Galeriji Emanuela Vidovića.

 Zastupnica Zovko je navela da je izuzetno važno što ranije se upoznati s funkcioniranjem Europske unije te mogućnostima koje se pružaju svim njezinim građanima. Kazala je kako zastupnici u Europskom parlamentu sudjeluju u donošenju odluka i politika koje utječu na svakodnevni život svih građane EU-a, a kao primjer je navela program za mlade Erasmus+ koji je usmjeren na jačanje znanja i vještina kao i unapređenje obrazovanja, osposobljavanja, rada u području mladih i sporta te zaposlenju europskih građana.

 Zovko je čestitala učenicima, ravnateljima i svim profesorima koji su sudjelovali u promicanju zajedničkih europskih vrijednosti i naglasila je da su svojim trudom i zalaganjem itekako zaslužili da dobiju službeni status "Škola veleposlanik Europskog parlamenta", priopćio je Ured zastupnice Zovko.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.