Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

ZHŽ nabavila stotinu kreveta za opremanje izolatorija

04. travnja 2020. u 15:12 0 komentara 107 prikaza

Vlada i Stožer civilne zaštite ŽZH Županije zapadnohercegovačke nabavili su stotinu bolničkih kreveta i odgovarajućih madraca za opremanje izolatorija u Širokom Brijegu i Ljubuškom.

- Vrijednost investicije je 45.000 konvertibilnih maraka. Polovina kreveta tijekom dana bit će dopremljena u Ljubuški gdje će biti uskladištena i spremna za opremanje izolatorija ako to bude potrebno - kazao je dopredsjednik Vlade ŽZH i ministar financija Toni Kraljević

Pored pripremanja izolarotorija, Vlada ŽZH radi i na ostalim vidovima pomoći stanovništvu u vrijeme pandemije koronavirusa.

Tako je na posljednjoj svojoj sjednici Vlada ŽZH za potrebe Crvenog križa ŽZH izdvojila dodatnih 45.000 maraka, što će omogućiti nesmetan rad te humanitarne organizacije, a od tih sredstava osigurat će se i paketi pomoći za najugroženije stanovnike te županije.

Kada je u pitanju gospodarska situacija, županijska vlada formirala je radnu skupinu koja će u narednim danima predložiti set mjera kako bi se sačuvao što veći broj radnih mjesta.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.