predsjednik Sindikata potvrdio

Zenički rudari zbog blokade računa te neisplaćene plaće obustavili rad

RMU Zenica
ilustracija
24.03.2023.
u 17:49

Rudari druge smjene rudnika mrkog ugljena Zenica, čiji je račun blokiran još krajem prošlog tjedna, nisu sišli u jamske pogone “Raspotočje” i “Stara jama”- potvrdio je Feni predsjednik Sindikata Elvedin Avdić.

On ističe kako  zbog ponovne blokade računa od strane Gradske uprave Grada Zenica zbog  oko 3.000.000 KM neplaćenih zateznih kamata za dug po osnovu komunalno-građevinskog zemljišta, za koji je isplaćena glavnica, ni danas neće dobiti plaću za veljaču te naknadu za topli obrok za siječanj.

Prema kolektivnom ugovoru, rudarima se plaća za prethodni mjesec treba isplatiti do 25. u mjesecu.  

-Rudari su stupili u radnički neposluh, o čemu su obavijestili Sindikat. Mi smo se okupili u zgradi Doma rudara i nećemo napuštati prostor, a u utorak ćemo se okupiti ispred Gradske uprave i zgrade Uprave poduzeća.

Dobili smo podršku i svih sindikalnih organizacija rudnika iz koncerna Elektroprivreda Bosne i Hercegovine, a u utorak su najavili da će nam, kao podršku na prosvjedima, svi poslati po autobus svojih radnika da nam se pridruže u borbi za naša prava - najavljuje Avdić, te ističe kako su rudari dosta trpili.

Posljednji put Grad Zenica, zbog istog razloga, račun ovog poduzeća bio je blokirao u studenome 2022. godine, a rudari su zbog nedostatka novca za plaće, topli obrok i regres u radničkom neposluhu bili i krajem siječnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?