Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Zdravo i fino: Isprobajte ovo ukusno i jednostavno talijansko jelo na način Jamieja Olivera

Specijalnost proslavljenog britanskog kuhara Jamieja Olivera su jednostavna jela za čiju pripremu ne treba posebna kulinarska vještina
25. studenoga 2020. u 15:05 0 komentara 248 prikaza

Jamie Oliver uvijek se rado vraća receptima nadahnutima talijanskom kuhinjom, a jedno od najdražih je zasigurno prefino jelo od jaja i povrća, frittata koju, kako kaže rado priprema za svoje ukućane i prijatelje.

Oliver je podijelio svoj recept za ovo jelo koje može biti savršen obrok za npr. doručak, brunch, večeru...

Priprema se vrlo jednostavno, a možete kombinirati različite vrste povrća.

Sastojci (za 4 osobe):

8 jaja

povrće (kelj, mlada blitva, špinat, grašak)

sir ricotta

maslinovo ulje

limunov sok

Priprema:

Lisnato povrće dobro operite, usitnice i stavite u tavu, a kako bi malo otpustilo možete ga staviti u vruću vodu ili lagano zagrijte na tavi na minutu ili dvije, a smrznuti grašak zdrobite.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver)

Povrće začinite solju, paprom i s maslinovim uljem, dodajte limunovog soka i sve izmiješajte prstima kako bi postalo sočno.

Razbijte jaja u zdjeli, izmiješajte ih sa žlicom i umutite ih no ne prerevno već 'na pola'.

Zatim zagrijte maslinovo ulje na tavi, dodajte jaja, povrće i komade sira ricotte.

Dodajte i naribanog parmezana i možete začiniti s ružmarinom ili npr. kaduljom u koju ćete staviti malo ulja radi boljeg ukusa. Nakon što ste pekli na vatri, prebacite tavu u pećnicu. Kad je gotovo, izrežite na komade i poslužite s npr. maslinama ili sušenim rajčicama.

I dobar tek!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.