PAMET U GLAVU!

Zbog neprimjerenog ponašanja na božićnom domjenku možete dobiti otkaz!

05.12.2019.
u 17:45

Sve su bliže božićna slavlja i domjenci na poslu. Budite oprezni i mislite o svojim postupcima koji bi vas, ukoliko su neprimjereni, mogli koštati karijere.

Božić samo što nije, a svi znamo da je u moru proslava i ona u firmi, s kolegama. Stručnjaci upozoravaju da ono što se dogodi na takvim slavljima ne ostaje samo unutar firme i ako se ponašate ne primjereno mogli biste izgubiti posao, piše LADBible.com.

Svi se ponekad volimo opustiti, popiti koju čašicu više pogotovo ako je firma sve financirala, pa nam je piće neograničeno. Ono što zaboravljamo je da se trebamo kontrolirati i da je to i dalje domjenak firme gdje su šefovi i kolege.

Priya Cunningham, pravnica za zapošljavanje kaže: "Zaposlenici moraju imat na umu reputaciju firme kao i vlastitu koju vrlo lako mogu uništiti u samo jednoj noći."

"Šefovi su također odgovorni za postupke svojih zaposlenika. Ako zaposlenik napadne nekoga na slavlju, ostavljajući mu ozljede poslodavac može biti odgovoran i za njihove postupke."

"Važno je dobiti savjete od pravnog stručnjaka ako se takve stvari dogode."

Nema štete od jednog pića, ali ako popijete toliko da postanete neugodni i da se počnete svađati s ostalima - mogli biste izgubiti posao.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?