Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Zbog kiše i topljenja snijega širom BiH prijeti opasnost od poplava

02. veljače 2019. u 18:38 0 komentara 179 prikaza
poplave

Zbog obilnih padalina te povećanja temperature i topljenja snijega postoji opasnost od izlijevanja više rijeka i pritoka iz korita u Bosni i Hercegovini, zbog čega su na pojedinim vodotocima uvedene mjere obrane od poplave.

Kako su u subotu izvijestili iz Odjela za hidrologiju Federalnog hidrometeorološkog zavoda opasnost od izlijevanja rijeka s obzirom na prognozirane vremenske uvjete postoji na pritokama rijeke Neretve kao što su Drežnica, Lištica, Buna i Bunica, Trebižat, Bregava, Krupa.

Povećani vodostaj zabilježen je i u slivu rijeke Cetine s pritokama Sturba, Žabljak i Bistrica kao i rijeke Kupe Kladušnica i Mutnica, te pritoka rijeke Une i Bosne.

Na rijeci Trebižatu koja protječe kroz općine Ljubuški i Čapljinu uvedene su mjere obrane od poplava. Po istome izvještaju za sada su svi vodotoci u okviru normalnih granica i nema izlijevanja iz korita.

Još su uvijek na snazi i odluke lokalnih vlasti o proglašenju stanja prirodne nepogode izazvane snježnim padalinama u gradu Livnu, te općinama Kupresu, Glamoču, Grahovu, Drvaru i Tomislavgradu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.