SIP BiH

Zaključen i potvrđen Središnji birački spisak za Lokalne izbore 2020.

08.10.2020.
u 20:52

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) Bosne i Hercegovine je na 63. hitnoj sjednici danas donijelo Odluku o zaključivanju i potvrđivanju Središnjeg biračkog spiska za Lokalne izbore 2020. godine u BiH i objavljivanju broja birača za svaku osnovnu izbornu jedinicu sa stanjem na dan 01.10.2020. godine, prema kojoj je u Središnjem biračkom spisku ukupno 3.283.194 birača, saopćio je SIP.

U skladu s članom 15.10 Izbornog zakona BiH, broj birača za svaku osnovnu izbornu jedinicu je osnov za određivanje maksimalnog iznosa sredstava koji politički subjekt može potrošiti za financiranje izborne kampanje.

Broj birača po kategorijama, odnosno opcijama glasovanja će biti naknadno utvrđen i objavljen nakon što budu riješene sve pristigle žalbe na odluke koje se odnose na registraciju birača za glasovanje izvan BiH.

Središnje izborno povjerenstvo BiH je donijelo i Odluku o dopuni Odluke o određivanju biračkih mjesta za glasovanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine, prema kojoj će se organizirati glasovanje i u Počasnom konzulatu BiH u Grazu, Republika Austrija.

Navedene odluke će javnosti biti dostupne na web-stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH www.izbori.ba.                                                                        

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije