Novo rukovodstvo doma

Za predsjedatelja Zastupničkog doma BiH izabran Zvizdić, zamjenici Čavara i Radmanović

01.12.2022.
u 14:19

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zastupnici su izabrali rukovodstvo ovog doma. 

Za predsjedatelja Zastupničkog doma BiH izabran je Denis Zvizdić (NiP) iz reda bošnjačkog naroda, a za njegove zamjenike Marinko Čavara (HDZ) iz reda hrvatskog naroda i Nebojša Radmanović (SNSD) iz reda srpskog.

Za članove Kolegija prije glasanja predloženi su Marinko Čavara, Nebojša Radmanović, Mladen Bosić i Denis Zvizdić.

Prije izbora vodila se rasprava u kojoj su zastupnici iz SDA kritizirali prijedlog za izbor novog rukovodstva Zastupničkog doma.

"Izražavam zabrinutost tim prije što se u prijedlozima nalaze imena sa crne liste i bojim se kuda će svi ovi procesi krenuti koje ste vi dogovorili iza zidova ove sale zaobilazeći najjaču stranku", rekao je tijekom rasprave zastupnik SDA Nermin Mandra.

Njegov kolega Šemsudin Mehmedović kazao je da javnost mora znati tko preuzima odgovornost za državu Bosnu i Hercegovinu.

"Ima nekih nelogičnosti koje se mogu naslutiti. Kao što bi rekao pjesnik 'danas spaljujemo iluzije" da u parlamenatarnu većinu ulaze političke stranke koje su jedna drugu isključile iz socijalističke internacionale", rekao je Mehmedović.

Zastupnici SDA također su kazali da je čudno da se nitko nije s njima konzultirao prilikom prijedloga o izboru člana Kolegija iz reda bošnjačkog naroda jer oni imaju devet od 16 zastupnika Bošnjaka u Zastupničko domu.

Zastupnik SDA Šerif Špago rekao je da izbor Kolegija treba prekinuti dok ne bude konstituisan i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?