Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Za glasovanje izvan BiH za Gradsko vijeće Grada Mostara upisana 3.974 birača

28. listopada 2020. u 16:51 0 komentara 85 prikaza

Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIP BiH) je na današnjoj hitnoj sjednici donijela Odluku o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Središnjeg biračkog spiska za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine za Lokalne izbore 2020. godine za Grad Mostar.

Odlukom je utvrđeno da će se na izvodu iz Središnjeg biračkog spiska za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine za Grad Mostar naći ukupno 3.974 birača, saopćeno je iz SIP-a BiH.

U skladu s Izbornim zakonom BiH, Središnji birački spisak i izvodi iz Središnjeg biračkog spiska su javni. U cilju osiguranja točnosti, ažurnosti i ukupnog integriteta Središnjeg biračkog spiska Središnje izborno povjerenstvo BiH objavljuje na svojoj web stranici, vodeći računa o zaštiti osobnih podataka, Izvod iz Središnjeg biračkog spiska za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine za Grad Mostar.

Na istoj sjednici Središnje izborno povjerenstvo BiH je donijelo i odluku kojom se odbija upis u izvod iz Središnjeg biračkog spiska za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine za Grad Mostar za 441 birača. Odluka će biti objavljena na web stranici, a u prilogu odluke je baza podataka Središnjeg izbornog povjerenstva BiH o odbijenim prijavama kojoj se može pristupiti putem unošenja osobnih podataka u aplikaciju "Provjerite status vaše prijave".

Žalbe na navedenu odluku, koja će danas biti objavljena na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, mogu se podnijeti Apelacijskom odjeljenju Suda BiH putem Središnjeg izbornog povjerenstva BiH do petka, 30. listopada do 24.00 sati. Žalbe se dostavljaju putem faks aparata na broj +387 33 251 329, putem e-mail adrese prijavapp@izbori.ba ili osobno u sjedište Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, ulica Danijela Ozme broj 7, Sarajevo.

Središnje izborno povjerenstvo BiH poziva birače koji su podnijeli prijavu da glasuju izvan BiH za Grad Mostar, da posjete web stranicu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i provjere je li njihova prijava odbijena i eventualno iskoriste mogućnost podnošenja žalbe.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.