Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Za 15 dana prijedlog novih načina plaćanja s nižom cijenom cestarine

24. rujna 2021. u 17:29 0 komentara 186 prikaza
cestarina
Foto: VL FOTO

Javno poduzeće Autoceste Federacije BiH pripremit će u narednih 15 dana prijedlog za nove načine naplate cestarina na autocestama u FBiH, koje bi trebale rezultirati manjim troškovima za cestarine za korištenje autocesta. To je rezultat sastanka kojeg su predstavnici Udruženja poslodavaca FBiH održali s Denisom Lasićem, ministrom prometa i komunikacija FBiH i njegovim suradnicima te Elvedinom Voloderom, v.d. direktorom JP Autoceste FBiH i njegovim suradnicima.

Također je dogovoreno da nakon što JP Autoceste FBiH dostave prijedlog bit će organiziran novi sastanak na kojemu će se razgovarati o predloženim rješenjima. 

Ovaj sastanak je rezultat inicijative koje je sredinom kolovoza pokrenulo UPFBiH u okviru koje je zatražen hitan sastanak s ministrom prometa i komunikacija FBiH i v.d. direktora JP Autoceste FBiH s ciljem smanjenja cijene cestarine na autoputu za 20 do 25 posto u FBiH.

Na osnovu uporednopravne nalakize zakonodavstva zemalja iz okruženja i zemalja članica EU koju je uradilo UPFBiH, utvrđeno je da se u FBiH trenutno plaća znatno skuplja cestarina nego u zemljama okruženja i zemljama članicama EU.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.