Premijer Republike Srbije

Vučić: Svaki razgovor je blagorodan i djelotvoran

vucic
16.03.2017.
u 15:06

Dokle god imamo mir i stabilnost to je nešto što je za pohvalu - poručio je Vučić kratko

Premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas u Sarajevu, gdje je nazočio sastanku premijera zapadnog Balkana, da je svaki razgovor blagorodan i djelotvoran, ali da je na svima da zajednički rade na tome da građani zemalja Balkana žive bolje.

- Dokle god imamo mir i stabilnost to je nešto što je za pohvalu - poručio je Vučić kratko, prolazeći pored mnogobrojnih novinarskih ekipa.

Inače, Vučić se nije službeno obratio na pres-konferenciji koja je organizirana nakon sastanka s kojeg su prenesene poruke zajedničke opredijeljenosti za europske integracije i ekonomski razvoj.

Premijeri zemalja zapadnog Balkana okupili su se danas u Sarajevu na sastanku čiji je domaćin predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić kako bi razgovarali o zajedničkim regionalnim projektima.

Cilj sastanka bio je približavanje zapadnog Balkana Europskoj uniji i razgovor o projektima u vezi s transportnom i energetskom infrastrukturom, a razgovarano je i o suradnji u oblastima mladih i obrazovanja.

Bio je to prvi put da se organizirao sastanak premijera kojem nazoče svi premijeri. Tako su u Sarajevu bili premijeri Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije Aleksandar Vučić, Duško Marković, Emil Dimitrev, Isa Mustafa i Edi Rama.

Sastanku je nazočio i komesar EU za politiku susjedstva i proširenja Johannes Hahn i ministar vanjskih poslova Republike Italije Angelino Alfano jer je Italija domaćin summita zapadnog Balkana koji bi u srpnju trebao biti održan u Trstu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?