Kombinirani napor 22

Vojnici OS BiH s najvišim ocjenama ispunili NATO-ove standarde

23.09.2022.
u 18:43

Najviše ocjene dobila je Bataljunska skupina lake pješadije OS BiH, što znači da je potpuno borbeno spremna

Proteklih pet dana na Manjači je provedena vježba "Kombinirani napor 22" Oružanih snaga BiH koja je trebala pokazati spremnost vojnika, a koju je NATO ocijenio "odličnom" ocjenom. Ministar obrane BiH Sifet Podžić održao je konferenciju za medije na kojoj je priopćio rezultate vježbe koja se pet dana odvijala na Manjači, a u kojoj su svoju spremnost pokazali vojnici Bataljunske skupine lake pješadije OS BiH.

Podžić je također objasnio o kakvom je bodovanju riječ i koje su sve kvalifikacije koje se gledaju. Kako je objasnio, postoje četiri razine ocjenjivanja, samim time i četiri ocjene: odličan, vrlo dobar, dobar i neuspješan. Ocjenjuje se pet područja: priprema, operacija, podrška, komunikacijsko-informacijski sustavi i administracija. - Bataljunska borbena skupina lake pješadije u tri područja ocijenjena je "odličnim" uspjehom, a u dva područja s bodovanjem "vrlo dobar" - rekao je.

U ovoj vježbi, vojnici OS BiH prošli su više od 2100 zadataka koje su trebali pokazati ispred ocjenjivača iz NATO-a. Podžić je čestitao svim vojnicima, časnicima, podčasnicima i generalima koji su sudjelovali u ovoj vježbi.

- To je ukupno 890 vojnika, plus dva voda, što je u konačnici 1118 pripadnika OS BiH - rekao je Podžić, još jednom je zahvalio svima koji su sudjelovali u ovoj vježbi i pozvao vlasti da u idućem razdoblju više obrate pozornost na "zlatne momke" kakve ima OS BiH.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije