Agencija za vodno područje rijeke Save

Vodostaji na svim rijekama u slivu rijeke Save u opadanju

21.03.2018.
u 09:53

 Agencija za vodno područje rijeke Save Sarajevo nastavlja da vrši pojačano praćenje vodostaja na svim vodotocima na vodnom području rijeke Save u Federaciji BiH.

Vodostaji na svim rijekama u slivu rijeke Save su u opadanju i s obzirom da se ne očekuju veće količine padavina, u iduća tri dana prognozira se nastavak trenda opadanja vodostaja na desnim pritokama rijeke Save.

Na rijeci Savi još uvijek se bilježi trend blagog porasta vodostaja dok se u zadnja dva sata bilježi stagnacija.

Zbog dostignutih nivoa vodostaja na vodomjernim stanicama Slavonski Brod i Slavonski Šamac na poplavnom području Odžačke Posavine na snazi su mjere izvanredne obrane od poplava dok se u Srednjoj Posavini provode mjere redovne obrane od poplava.

Shodno prognoziranim hidrometeorološkim prilikama na vodnom području rijeke Save u Federaciji BiH, očekuje se blago povećanje vodostaja na rijeci Savi, koje bi svoj maksimum moglo dostići u narednih 36 sati, nakon čega bi trebalo doći do blagog opadanja vodostaja, priopćeno je iz Agencije za vodno područje rijeke Save.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?