Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Vlada Japana osigurala 100 milijuna jena za opremanje medicinskih ustanova u BiH

23. veljače 2021. u 15:40 1 komentara 94 prikaza

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković i veleposlanik Japana u BiH Ito Makoto potpisali su danas Sporazum o japanskoj bespovratnoj pomoći u iznosu od 100 milijuna jena za opremanje medicinskih ustanova u Bosni i Hercegovini.

U razgovoru koji je prethodio ceremoniji potpisivanja, ministrica Turković je zahvalila Japanu i japanskoj vladi na današnjoj vrijednoj donaciji naglasivši čvrste i prijateljske veze između dvije države.

Također je čestitala Nacionalni dan Japana koji se obilježava danas, na rođendan japanskog cara Naruhita, te tim povodom i uručila čestitku za ministra vanjskih poslova Japana.

Veleposlanik Makoto je zahvalio na čestitkama i istaknuo zadovoljstvo što je u ovoj godini, u kojoj se obilježava 25 godina uspostave diplomatskih odnosa, japanska vlada donirala bespovratna sredstva za opremanje medicinskih ustanova u BiH.

Ovom je prilikom najavio i pomoć svoje zemlje sektoru sigurnosti u BiH odnosno jačanju Granične policije.

Turković je istaknula da je jačanje državne granice BiH u situaciji velikog priljeva migranata od ključne važnosti, te naglasila da je značaj japanskih donacija veći zbog pažljivo biranih sektora kojima je pomoć namijenjena, saopćeno je iz MVP-a BiH.

  • I ja tebi:

    Jeli to ona krmača na slici što misli da je Bog i šešir u BiH što se prevaljuje čim usta otvori.