Svečana primopredaja

Vlada Japana donirala autobus Gradu Mostaru

24.01.2023.
u 17:18

U krugu Javnog poduzeća 'Mostar Bus' danas je upriličena svečana primopredaja autobusa kojeg je Vlada Japana donirala Gradu Mostaru.

Događaju su prisustvovali veleposlanik Japana u Bosni i Hercegovini NJ. E. Masami Kinefuchi, direktor Mostar Busa Damir Marić i gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić.

Veleposlanik Japana podsjetio je kako je Vlada Japana 2001. godine donirala Javnom poduzeću Mostar Bus 36 autobusa, od kojih je danas 30 u funkciji. Zbog velikog značaja koji autobusi imaju za Mostar, Vlada Japana odlučila je ponovno donirati jedan autobus, vrijednosti oko 160 tisuća KM.

„Iako je ovo mali doprinos, vjerujemo kako će ovaj autobus biti koristan u svakodnevnom životu ljudi koji žive u ovom gradu. Dodijeljeni autobus je ekološki prihvatljivo vozilo i njegova upotreba doprinosi Bosni i Hercegovini u ispunjavanju ekoloških reformi koje su neophodne za ulazak Bosne i Hercegovine u Europsku uniju, što je njezin konačni cilj“, istaknuo je veleposlanik Kinefuchi.

Direktor poduzeća Mostar Bus Damir Marić istaknuo je kako će donacija povećati kvalitetu usluge u javnom gradskom prijevozu.

„Poslije 20 godina ponovno jedna vrlo lijepa donacija za Mostar Bus. Donacija je minibus, dužine sedam i pol metara. Autobus je klimatiziran, ima ugrađene displeye, kapaciteta 41 putnik, od čega 21 za sjedenje i 16 mjesta za stajanje“, rekao je Marić.

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić potvrdio je opredijeljenost Gradske uprave za poboljšanje kvalitete javnog prijevoza.

„U vrijeme pandemije koronavirusa jedno od najjače stradalih poduzeća je Mostar Bus. Drago mi je imamo pomake u njihovom oporavku. Sada je pred nama projekt uređenja autobusnih stajališta, kako bi infrastruktura za javni prijevoz bila adekvatna. Nastavit ćemo i dalje podržavati javni prijevoz za dobrobit građana“, poručio je Kordić.

Uoči primopredaje autobusa u Gradskoj vijećnici održan je sastanak gradonačelnika Mostara dr. Maria Kordić i veleposlanika Japana NJ.E. Masamija Kinefuchia. Na sastanku je istaknuto zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i potvrđeno kako će Japana i dalje pružati potporu razvoju Mostara.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?