današnja sjednica

Vlada HNŽ-a: Uskoro smanjenje pristojbi za gospodarstvenike

​Vlada HNŽ:
Ilustracija/ Arhiva
19.10.2017.
u 15:24

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) tijekom današnje sjednice, podržala je Inicijativu za izmjenama i dopunama Zakona o sudskim pristojbama te zadužila Ministarstvo gospodarstva da za sljedeću sjednicu pripravi konkretan prijedlog izmjena kojim će se znatno smanjiti izdvajanja za sudske pristojbe za gospodarstvenike.

Kako je priopćeno iz Ureda za informiranje Vlade HNŽ-a, Ministarstvo gospodarstva je zaduženo da pokrene inicijativu prema višim razinama vlasti kako bi se poduzele konkretne mjere usmjerene ka pojednostavljenju i skraćenju postupka registriranja gospodarskih subjekata.

Vlada je, također, nastavljajući aktivnosti oko nabave letjelice za gašenje požara, usvojila Informaciju Povjerenstva Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo koje je zadužila da istraži optimalna rješenja kada je u pitanju nabava zrakoplova za potrebe gašenja požara na području HNŽ-a. Povjerenstvo je, temeljem prikupljenih informacija i iskustava susjednih zemalja, predložilo nabavu Air Tractora - zrakoplova koji se pokazao jako dobrim za gašenje požara iz zraka s prihvatljivom visinom nabavne cijene.

Uprava je zadužena da predloži moguće modele financiranja nabave letjelice kako bi Vlada mogla nastaviti daljnje aktivnosti vezano za tu temu.

Vlada je usvojila Odluku o usvajanju Plana navodnjavanja poljoprivrednih površina na području HNŽ-a u kojem je kao jedan od nužnih uvjeta za brži razvitak poljoprivrede istaknuta izgradnja sustava za navodnjavanje.

Planom, koji sadrži podatke o prirodnim i društvenim obilježjima bitnim za projekte navodnjavanja, utvrđen je prijedlog daljnjih aktivnosti na realiziranju projekta navodnjavanja i definirano ono što je s gledišta navodnjavanja tehnički izvodivo, ekonomski prihvatljivo i pogonski rentabilno.

Usvojena je i Informacija u svezi s drugom fazom Projekta Svjetske banke "Energetska učinkovitost u BiH" za FBiH koja bi bila provedena od 2018. do 2022. godine te potvrđena nakana Vlade da sudjeluje u nastavku Projekta koji će biti usmjeren na energetsku obnovu javnih objekata iz oblasti zdravstva, obrazovanja, pravosuđa i unutarnjih poslova.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?