proračun

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila rebalans proračuna

23.11.2017.
u 17:37

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojila je Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna HNŽ-a za 2017. godinu i Nacrt proračuna HNŽ-a za 2018. godinu, kao i Dokument okvirnog proračuna HNŽ-a za razdoblje 2018. -2020. godina.

Tijekom rasprave o Prijedlogu izmjena i dopuna Proračuna HNŽ-a za 2017. godinu, koji je usvojen u iznosu od 209.781.624 maraka, istaknuto je kako je dosljedna provedba mjera štednje i racionalno upravljanje javnim prihodima prvi put omogućilo ostvarenje značajnog viška sredstava u Proračunu, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Višak ostvarenih sredstava u najvećoj mjeri raspodijeljen je općinama za komunalnu i cestovnu infrastrukturu, visokoškolskim i znanstvenim ustanovama, zdravstvenim ustanovama i staračkim domovima te kulturnim i športskim institucijama.

Vlada je značajan dio suficita usmjerila i ka razvojnoj sastavnici Proračuna još snažnije potičući gospodarstvo, poljoprivredu i turizam, navodi se u priopćenju.

Također, dio sredstava namijenjen je za rješavanje problema kojemu je Vlada od početka mandata dala veliku pozornost, odnosno izmirenje obveza za izvršne sudske presude.

Opredijeljenost Vlade da, nakon što je uspješno stabilizirala javne financije, napore usmjeri ka značajnijem poticanju gospodarstva i stvaranju nove vrijednosti i radnih mjesta, potvrđena je i u danas usvojenom Dokumentu okvirnog proračuna za razdoblje 2018. - 2020. godina.

Uz to, Vlada HNŽ-a usvojila je i Nacrt zakona o izvršenju Proračuna HNŽ-a za 2018. Godinu te usvojila rješenja kojima su imenovana upravna vijeće više zdravstvenih ustanova na području HNŽ-a, stoji u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?