Vijeće ministara BiH

Više od 4,4 milijuna KM za institucije kulture i sportske manifestacije

22.12.2017.
u 16:51

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donijelo je Odluku o dodjeli sredstava za sufinanciranje projekata institucija kulture za 2017. godinu, kojom se 3.097.000,00 KM raspoređuje na 132 subjekta kulture za sufinanciranje projekata, nakon završenog javnog natječaja. 

Današnjom odlukom Vijeća ministara BiH o kriterijima za raspored sredstava tekućeg granta "Sufinanciranje sportskih manifestacija" za 2017. godinu, odobren je grant ukupno vrijedan 1.352.000,00 KM.

Pravo na dodjelu ovih sredstava, nakon okončane procedure javnog natječaja imat će 144 sportska subjekta, među kojima su Olimpijski i Paraolimpijski komitet BiH, sportski savezi na razini BiH i entiteta te sportski savezi invalidnih osoba na državnoj i entitetskoj razini, kao i sportski klubovi u BiH i druge sportske organizacije.

Vijeće ministara BiH donijelo je i Odluku o jednokratnoj novčanoj nagradi za zaslužnog sportaša Bosne i Hercegovine i vrhunskog sportaša međunarodnog razreda za 2017. godinu u skladu s Pravilnikom o kategorizaciji sportaša na razini BiH koji je ranije usvojilo Vijeće ministara BiH, priopćeno je iz VMBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?