COVID-19

Više od 1000 testiranih u FBiH, četvero pozitivno na koronavirus

20.05.2020.
u 12:55

U protekla 24 sata na koronavirus u FBiH testirana su 1092 uzorka, od čega je četvero novozaraženih, kazao je na konferenciji za medije Zlatan Peršić, stručni savjetnik za odnose s javnošću Federalnog ministarstva zdravstva.

Do sada su ukupno testirana 31.804 uzorka, a korona virus je potvrđen kod 1012 osoba. Trenutačno je aktivnih 109 slučajeva, 866 osoba se oporavilo, a od čega 18 u posljednja 24 sata.

U bolnicama diljem FBiH hospitalizirano je 25 pacijenata, a nijedan nije na respiratoru, odnosno u teškom stanju.

Najviše pozitivnih slučajeva koronavirusa potvrđeno je u Hercegovačko-neretvanskoj županji (257), zatim u Zeničko-dobojskoj (245) i Sarajevoj (115).

Peršić je rekao da su restriktivne mjere dovele do slabijeg širenja koronavirusa i da trebamo nastaviti s odgovornim ponašanjem u vidu nošenja maski i držanja socijalne distance.

On je objasnio i da lijepo vrijeme donosi olakšanje za respiratorne bolesnike što je posebice važno u razdoblju širenja respiratorne infekcije.

Letovi iz Međunarodne zračne luke u Sarajevu bit će obustavljeni do 1. lipnja do kada traje ranije donesena odluka. O daljnjem produljenju odluke o zabrani zračnog prometa ili njezinu ukidanju odluku treba donijeti Vijeće ministara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?