radi se ulica biskupa čule

Više nema “slaloma” na ulazu u Mostar

30.08.2018.
u 12:10

Jučer su krenuli veliki radovi u Ulici biskupa Čule, onoj koja je redovito izazivala ogorčenje vozača, a zbog koje su doslovno radili slalom posljednjih dana kako bi pronašli asfalt. Praktički, radi se o ulazu u grad iz smjerova Široki Brijeg i Čitluk, tako da je to mnogima prva slika koja dosad nije ostavljala lijep dojam na vozače.

Postavljena signalizacija

Ipak, kako su mnoge gradske ulice dobile novo, ljepše ruho, tako se i ova ulica presvlači i dobiva ljepši izgled, kakav i priliči jednom gradu. Ovih dana stigla je i posebna obavijest od Gradske uprave koja je postupila po zahtjevu izvođača radova, poduzeća Ceste d.d. Mostar, vezano uz privremenu regulaciju prometa u spomenutoj ulici. - Na temelju članka 200. Zakona o upravnom postupku, donesena je odluka kojom se poduzeću Ceste d.d. Mostar odobrava privremena regulacija prometa na dionici ceste u Ulici biskupa Čule od križanja s Ulicom kneza Branimira do križanja s Ulicom fra Didaka Buntića i ulicom Ilićka do 1. rujna ove godine - stoji u priopćenju. To znači da će se još danas i sutra tražiti alternativni pravci i eventualno u subotu, nakon čega bi se trebalo normalno prometovati po novouređenoj prometnici.

Izvođač radova, Ceste, postavio je prometnu signalizaciju sukladno pravilniku o prometnim znakovima i signalizaciji na cestama i načinu obilježavanja radova i prepreka na cesti i znakovima koje sudionicima u prometu daju ovlaštene osobe. Izvođač radova također je obavijestio javnost o izmjeni režima prometa.

- Privremena regulacija prometa na dionici ceste u Ulici biskupa Čule zbog specifičnosti radova skidanja gornjeg habajućeg asfaltnog sloja, kao i navlačenje novog, zahtijeva djelomičnu obustavu prometa na predmetnoj dionici, a sav ostali promet, kako tranzitni tako i lokalni, preusmjerava se na Ulicu fra Didaka Buntića kao i ulici Ilićka.

Skretanje na makadam

Promet autobusa, teretnih motornih vozila s prikolicom i bez nje se prometnim znakovima preusmjerava znakovima obveze, obilazno od mjesta izvođenja radova, na M-17.4 iz pravca Čitluka, križanje Varda kod skretanja za naselje Rodoč, kao i na M-6.1 u naselju Polog iz smjera Širokog Brijega, skretanje na izgrađenu makadamsku obilaznicu prema križanju Varda - stoji u priopćenju vezanom uz jednu od značajnijih cestovnih investicija u gradu Mostaru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?