Naslovnica Vijesti

Vijeće ministara u svibnju, federalna vlast za tri mjeseca

U svibnju mogao biti imenovan novi saziv Vijeća ministara BiH, dok bi federalna vlast mogla biti formirana u naredna tri mjeseca, kaže Čović
30. travnja 2019. u 13:35 0 komentara 289 prikaza
Foto: Fena
Pogledajte galeriju 1/2

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović izjavio je u utorak u Mostaru kako bi u svibnju mogao biti imenovan novi saziv Vijeća ministara BiH, dok bi, kako je kazao, federalna vlast mogla biti formirana u naredna tri mjeseca.

- Što se tiče Vijeća ministara jedini problem još je aktiviranje MAP-a i kako to staviti u kontekst neke politike i naših planova u budućem vremenu, ali čini mi se da i tu imao rješenje tako da smatram da bi u petom mjesecu mogli imati novi saziv Vijeća ministara BiH - kazao je Čović novinarima nakon sjednice Predsjedništva HNS-a.  

Kada je pitanju federalna razina vlasti, Čović kaže kako je to moguće napraviti u naredna tri mjeseca.

- Što se tiče federalne razine vlasti nastojat ćemo primarno s partnerima iz Sarajeva dogovoriti izborno zakonodavstvo i sve druge aktivnosti koje će postati dio naše agende kada je u pitanju europska BiH, kako bi potom preuzeli zajedničku odgovornost za vlast u Federaciji, za što se realno nadam da je moguće napraviti u naredna tri mjeseca - kazao je Čović.

Upitan za županijsku razinu vlasti gdje HDZ BiH ima svoje važno učešće, odnosno Hercegbosansku i Hercegovačko-neretvansku županiju, Čović je istaknuo kako je, što se tiče Livna, u pitanju formalnost koja će biti okončana narednih dana te da tu nema velikih problema.

- Kada je u pitanju Mostar, ja ne vodim pregovore na tim razinama i ne mogu ulaziti u nijanse i detalje, ali smo dogovorili da vrlo skoro završimo i taj pregovarački proces i mislim da se neće dogoditi da imamo Vijeće ministara BiH, a da nemamo vladu HNŽ-a u novom sazivu - ustvrdio je čelnik HNS-a.

Na sjednici HNS-a BiH održanoj u utorak u Mostaru, imenovani su voditelji odjela Glavnog vijeća HNS-a. 

Pored imenovanja voditelja odjela Glavnog vijeća na sjednici je bilo riječi i samom radu toga vijeća i onome što treba promijeniti u odnosu na dosadašnje stanje, kao i o aktualnoj političkoj situaciji u BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.