Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru

VIDEO Na simpoziju iz dječje kirurgije 85 kirurga i 15 složenih operacija

01.06.2023.
u 15:05

Dvodnevni, tradicionalni XVIII. simpozij iz dječje kirurgije i urologije, na kojem sudjeluje oko 85 domaćih i stranih stručnjaka iz područja dječje kirurgije i urologije, otvoren je u četvrtak na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Predsjednik Organizacijskoga odbora spomenutog simpozija prof. dr. sc. Ante Kvesić istaknuo je da se posebnost simpozija ogleda u činjenici da, osim predavanja aktualnih tema iz područja dječje kirurgije i urologije, eminentni stručnjaci izvode i zahtjevne operativne zahvate.

– Ove je godine planirano izvođenje 15 operativnih zahvata nad djecom iz cijele BiH, a riječ o složenim operacijama i novoj kirurškoj tehnologiji iz područja abdomena - rekao je Kvesić.

 Operativni zahvati će se prenositi uživo video linkom u amfiteatar Medicinskog fakulteta.

-  Na taj način mali pacijenti dobivaju vrhunsku uslugu, a naš liječnički tim iz SKB-a Mostar, kao i ostali sudionici, imaju prigodu učiti od najboljih – naveo je on.

Rekao je i kako je ovaj simpozij postao prepoznatljiv i na neki način simbol SKB-a izvan zemlje. 

Prof. dr. sc. Darko Kropfl s Urološke klinike Essen, Njemačka, također je istaknuo važnost simpozija jer, kako kaže, okuplja dječje kirurge iz različitih dijelova svijeta te pruža izvrsnu priliku za sudjelovanjem u međunarodnoj razmjeni znanja, aktualnih događaja, najbolje prakse i suradnje i slično.

Na simpoziju se susreću ljudi iz čitavog svijeta, rekao je prof. dr. sc. Kropfl, podsjetivši da su i ranije dolazili doktori iz Engleske, Amerike, Indije, Njemačke, a svi s istim ciljem, naučiti nešto novo.

Uz to, napomeno je i kako je njegov tim Odjela za područje rekonstruktivne urologije u Essenu, na čijem je čelu, dio zahvata upravo naučio na jednom od simpozija u Mostaru.  

 Osim velikog broja domaćih i stranih stručnjaka iz područja dječje kirurgije i urologije koji dolaze iz Njemačke, Engleske, Italije, Turske, Hrvatske, Srbije, Kosova te iz svih kliničkih centara u Bosni i Hercegovini, otvorenju Simpozija nazočio je i predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH Dragan Čović, zatim potpredsjednik Republike Srpske Davor Pranjić, mostarski gradonačelnik Mario Kordić, kao i mnogi drugi uzvanici iz javnog, društvenog i političkog života Bosne i Hercegovine.  

Ovaj tradicionalni simpozij, kao i svih dosadašnjih godina, i ovaj će put ponuditi iznimno kvalitetan znanstveni, stručni, ali i društveni program, poručili su iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar koja u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru organizator simpozija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije