NIKAD ISPRIČAN DETALJ

VIDEO Dražena sekunde dijelile od odlaska u Zvezdu, ali je ovaj trenutak sve promijenio!

25.02.2020.
u 20:15

– Mi smo zapravo htjeli da obojica budu muzičari. Aco je svirao klarinet, a Dražen gitaru – otkrila je Biserka Petrović

Da Mihovil Nakić 1984. godine u Zagrebu otprilike pet sekundi prije kraja nije pogodio za konačnih 72:71 u dramatičnoj majstorici te tako Ciboni donio naslov prvaka Jugoslavije u finalu protiv Crvene zvezde, Dražen Petrović košarkašku karijeru nastavio bi u Beogradu!

Otkrila je to Biserka Petrović u razgovoru za Kurir, uz objašnjenje da je Draženova želja bila igrati u momčadi koja nastupa u Kupu prvaka.

– To je istina. Čvrsto je odlučio zaigrati u najjačem europskom natjecanju. Da je te godine Zvezda osvojila titulu, on bi otišao tamo, da je Partizan bio prvi, igrao bi u Partizanu. Htio je da otići korak dalje. 

 

 

Dražen je svoj put zacrtao kao da je osjećao da će njegovo vrijeme na zemlji biti kratko. I nikad nije tražio naše mišljenje. Saslušao bi nas, ali je odluke donosio sam – kazala je majka košarkaškog Mozarta i prisjetila se početaka slavne braće:

– Aco je igrao i bio je vrlo dobar, uveo je Šibenku u Drugu ligu. Dražen je uvijek hvatao njegove konce, uzeo bi Acinu torbu i išao s njim na treninge. Zapravo je bio maskota dvorane u Šibeniku. Pa ako nije bilo dječaka, trenirao bi s djevojčicama. Ma, bio je kao curica. Tih, nije mnogo pričao.

Čak su me upozoravali da moram s njim više komunicirati. Poslije sam spoznala da je zapravo više razmišljao i da je bio jedna vrsta genija. Njemu uopće nije bila potrebna statistika, Dražen je poslije utakmice sve već imao u glavi, koliko je postigao koševa, koliko je promašio, sve... To je bilo čudesno

Rivalstvo s bratom je išlo, kaže Biserka Petrović, do krvi:

– Aco je njega zvao Kamenko zato što je u početku imao takav šut. Dražen bi mu znao reći: "Pokazat će ti Kamenko kako se radi i igra." Bio je veliki radnik. Zapravo, pokupio je sve najbolje osobine od svih i nikada ga nije trebalo tjerati da trenira. On je sam sebi postavio ciljeve i ništa ga nije moglo poremetiti – ispričala je i tome dodala do sada gotovo nepoznati podatak da su roditelji braći namijenili glazbenu karijeru;

– Mi smo zapravo htjeli da obojica budu muzičari. Aco je svirao klarinet, a Dražen gitaru. I jednom kada sam došla u muzičku školu, kažu mi tamo: "Aco više ne dolazi, on vam je prešao na košarku." 

Klarinet je inače bio od Arsena Dedića, a Aco se poslije pravdao da nije htio svirati po sprovodima. Dražen je volio glazbu i htio je svirati, ali nije volio solfeggio – otkrila je Biserka Petrović i potvrdila da je Dražen odbio nastupiti u ponovljenoj utakmici finala protiv Bosne, a nakon čega su isto odlučili i ostali u klubu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?