Veleposlanstvo SAD-a o novim državnim ministrima: Imaju priliku promijeniti budućnost BiH

25.01.2023.
u 15:59

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u BiH pozdravila je novoizglasano Vijeće ministara uz poruku da će novi državni ministri imati njihovu podršku sve dok budu radili u skladu sa euroatlantskim integracijama.  

Danas je na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine izglasano novo Vijeće ministara, čime su potvrđeni su svi predloženi ministri i zamjenici ministara.

Novi ministri su položili zakletvu, a među prvima su čestitke stigle od Američkog veleposlanstva u Sarajevu.

"Čestitamo na formiranju novog Vijeća ministara! BiH trebaju stabilne i funkcionalne vlade usmjerene na rješavanje izazova s ​​kojima se suočavaju ljudi ove zemlje. A ni jedno ni drugo nije postojalo u posljednje četiri godine", poruka je Američkog veleposlanstva.

"Ovo Vijeće ministara ima priliku promijeniti putanju BiH praveći kompromise i stvarajući konsenzus neophodan za izgradnju bolje budućnosti za sve građane BiH", poručuju te dodaju kako su SAD su spremne podržati Vijeće ministara sve dok se budu borili da institucije vrate na "svoj posao", vrate osnovnu funkcionalnost, povećavaju odgovornost u vladi i usvajaju reforme potrebne za euroatlantske integracije BiH", poručili su.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?