Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Veleposlanik Nelson u posjeti Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH

14. ožujka 2019. u 17:58 0 komentara 53 prikaza

Novoimenovani veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric George Nelson razgovarao je danas u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH sa direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem i njegovim zamjenicima Rankom Vukovićem i Ivicom Bošnjak.

Direktor Vilić je izrazio dobrodošlicu veleposlaniku Nelsonu i uspješan rad u diplomatskoj misiji u Bosni i Hercegovini.

Vilić je informirao veleposlanika o zakonskim nadležnostima Direkcije, njenoj ulozi u sigurnosnom sistemu BiH, kao i poslovima i zadacima koji se svakodnevno obavljaju. Izrazio je i zahvalnost za dosadašnju suradnju Veleposlanstva SAD u BiH, posebno podršku koju je pružila u oblastima unaprjeđenja materijalno-tehničkih kapaciteta Direkcije, organizaciji i realizaciji obuka za policijske službenike, kao i razmjeni najboljih iskustava i praksi.

Veleposlanik Nelson zahvalio je za dobrodošlicu, te istakao da je za američku administraciju od prioritetne važnosti uspješna komunikacija i suradnja s policijskim agencijama, kao i da je Direkcija značajan partner Veleposlanstvu SAD-a u BiH, s obzirom na njene zakonske nadležnosti. Također, razmjena informacija i koordinacija bh. policijskih tijela je neophodna za očuvanje sigurnog okruženja u Bosni i Hercegovini.

Sugovornici su izrazili uvjerenje da će uspješna suradnja biti i nastavljena.

Veleposlanik Nelson posjetio je Operativni i Situacijski centar Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, priopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.             

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.