novi virus

Vatikan radi na kontroli širenja novog virusa

05.03.2020.
u 20:58

Vatikan je priopćio u četvrtak da surađuje s talijanskim vlastima na koordiniranju mjera kako bi se spriječilo širenje koronavirusa u toj sićušnoj državici, gdje se papa Franjo oporavlja od prehlade.

Portparol Vatikana Matteo Bruni odbio je objasniti eventualne mjere. Izgleda vjerovatno da će Vatikan suspendirati papine tjedne audicije, uzimajući u obzir talijansku zabranu velikih okupljanja i preporuke ljudima da ostanu odvojeni na jedan metar. Nekoliko ranije planiranih vatikanskih konferencija otkazano je ili odgođeno, piše Fena.

Jedan vatikanski dužnosnik smješten je u zaštitnu karantenu u Francuskoj nakon što je svećenik iz francuske crkve u Rimu testiran pozitivno na virus kada je doputovao tamo. Dužnosnik, koji nije bolestan, živi u istoj crkvi.

Bruni je rekao da 83-godišnji papa nastavlja s „pozitivnim oporavkom“ od prehlade koja ga je prisilila da otkaže nekoliko službene audicije a i da propusti tjedan dana dugo duhovno odmaranje, prenosi Associated Press.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije