SIP BIH

Utvrđeni rezultati posrednih izbora za Dom naroda FBiH iz BPŽ

09.12.2022.
u 17:40

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine danas je na sjednici donijelo Odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata izaslanicima u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Bosansko-podrinjske županije.

Utvrđivanje rezultata je uslijedilo nakon provedenog ždrijebanja za dodjelu jednog mandata iz reda srpskog naroda iz BPŽ u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Zbog identičnog kvocijenta izvučene su dvije kandidacijske liste: Kandidatska lista Milović Daliborka i Kandidatska lista Novi početak. Mandat je dodjeljen Kandidatskoj listi Milović Daliborka.

Iz BPŽ u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani su: Alagić Nezim - Bošnjak; Fejzić Berina - Hrvatica; Milović Daliborka - Srpkinja.

Budući da Skupština BPŽ nema izabranih zastupnika iz reda Ostalih popuna jednog mandata vršit će se u skladu s članom 10.16 Izbornog zakona BiH.  

Nakon pravosnažnosti odluka o utvrđivanju rezultata posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz svih deset županija, SIP BiH će pristupiti popuni nedostajućih izaslanika prijenom člana 10.16 Izbornog zakona BiH - priopćeno je iz SIP-a BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?