Usvojeni financijski planovi Federalnog zavoda za zapošljavanje i FERK-a

26.01.2023.
u 12:06

Zastupnici Zastupničkog doma Federacije Bosne i Hercegovine usvojili su jučer Finansijski plan proračuna Federalnog zavoda za zapošljavanje koji iznosi oko 153 milijuna KM što je za oko 20 posto više nego prošle godine jer su povećani prihodi iz doprinosa za nezaposlenost.

Obaveza Zavoda je osigurati materijalnu i socijalnu sigurnost nezaposlenih koja podrazumijeva tri zakonska prava. Jedno je pravo na naknadu u slučaju kada osoba ostane bez posla, duga je garantirati zdravstveno osiguranje te dokup staža do tri godine u situaciji kada osoba dođe pred mirovinu.

Za te namjene ove godine bit će izdvojeno 15 milijuna KM, ali na toj stavci potrošeno je svega dva milijuna KM prošle godine. Naime, Zavod doznačava sredstva u slučaju kada službe nemaju dovoljnih svojih sredstava da izvrši te obaveze.

Zastupnici su usvojili i financijski plan Regulatorne komisija za električnu energiju (FERK) za ovu godinu koji je uvećan za gotovo 20 posto u odnosu na prošlu godinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije