Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Ustavnopravno povjerenstvo Doma naroda zatražilo izvješće o lokalnim izborima

26. siječnja 2021. u 15:00 0 komentara 161 prikaza

Na sjednici Ustavnopravnog povjerenstva Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržan je Prijedlog izmjena i dopuna Jedinstvenih pravila za izradu pravnih propisa u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Zastupnički dom PSBiH.

U vezi s Dopisom predsjedavajućeg Doma naroda u vezi s Orijentacijskim radnim planom Doma naroda PSBiH za 2021. godinu, Povjerenstvo je usvojilo Orijentacijski radni plan Ustavnopravnog povjerenstva Doma naroda PSBiH za 2021. godinu.

Ustavnopravno povjerenstvo usvojilo je i zaključak kojim predlaže Domu naroda da od Središnjeg izbornog povjerenstva BiH zatraži da, u roku od 30 dana od usvajanja zaključka, Domu podnese izvješće o provedenim lokalnim izborima u BiH.

S dnevnog reda Ustavnopravnog povjerenstva Doma naroda skinut je Prijedlog zakona o privremenim mjerama u radu pravosudnih i drugih organa Bosne i Hercegovine za vrijeme stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriju Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Ovaj Prijedlog zakona u drugoj fazi bit će razmatran na narednoj sjednici Ustavnopravnog povjerenstva Doma naroda PSBiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.