Anto Domić, dogradonačelnik Brčkog:

Uspostavljeni su trajni mehanizmi suradnje Hrvata u Hercegovini i Bosni

19.03.2018.
u 10:00

Brčko još uvijek nema proračun za ovu godinu, a pojedini politički prebjezi zakomplicirali su političku situaciju u Distriktu. Jesu li problemi riješeni i kakvo je aktualno stanje, pitali smo dogradonačelnika Brčkog Antu Domića.

Što se događa u Brčkom posljednjih tjedana, je li Distrikt u političkoj krizi?

- Što se tiče situacije u Brčkom, sada završavamo posao oko usvajanja proračuna za ovu godinu. Malo kasnimo, ali očekujem kako će sve biti riješeno do kraja mjeseca.

Možemo li onda govoriti o kraju krize?

- Što se tiče političke situacije, mi u HDZ-u imamo izvjesnu političku krizu nakon što nas je napustio zastupnik Tomislav Stjepanović. On je na prošlim izborima ušao kao zamjenski zastupnik nakon što sam ja otišao u izvršnu vlast. Bez ikakva objašnjenja prešao je u HDZ 1990. Zbog toga se kapacitet HDZ-a BiH promijenio, ali imamo i dalje stabilne odnose s drugim političkim subjektima i strankama iz srpskog i bošnjačkoga naroda, tako da skupštinska većina neće doživjeti promjene. Nastavljamo i dalje raditi.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?