Anis Ajdinović

Uspješno provedena operacija zbrinjavanja građana BiH s leta iz Rima

28.03.2020.
u 18:35

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović priopćio je da je uspješno provedena sigurnosno-epidemiološka operacija zbrinjavanja građana BiH s leta iz Rima. 

Nakon slijetanja zrakoplova, putnici su podvrgnuti zdravstveno-epidemiološkom tretmanu, a i cijela prtljaga je prošla dezinfekcijski tretman. Nitko od putnika, prema onome što se moglo utvrditi na licu mjesta, nije imao bilo kakve zdravstvene probleme.

Zrakoplovom je doputovalo ukupno 47 putnika, od kojih je 18 državljana BiH s prebivalištem u FBiH smješteno u Studenski dom Bjelave u Sarajevu, a 25 državljana BiH s prebivalištem u Republici Srpskoj, kao i četiri državljana BiH s mjestom prebivališta u Brčko Distriktu smješteni su u karantenu određenu od strane nadležnih institucija Republike Srpske u Lukavici, gdje su prevezeni u pratnji MUP-a RS. Tri člana posade su rješenjem federalnog sanitarnog inspektora također stavljeni pod obvezan zdravstveni nadzor.

- Radilo se zaista o vrlo složenom zadatku i zato je bio uključen veliki broj institucija. Sve je prošlo bez ikakvih problema - kazao je Ajdinović o operaciji koju je pokrenulo Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?