Povezivanje BiH s EU

Počinje izgradnja GP Svilaj, projekt vrijedan 18,7 milijuna KM

31.03.2020.
u 15:44

BiH će dobiti novi granični prijelaz na Svilaju u vrijednosti od 18.713.999,35 KM. Prema informacijama iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH prijelaz bi trebao biti izgrađen u roku od 300 dana.

Granični prijelaz Svilaj nalazi se na sjeveru BiH na koridoru 5 C.

Ugovor o izgradnji novog graničnog prijelaza Svilaj potpisan je danas između Uprave za neizravno oporezivanje i konzorcija NISKOGRADNJA d.o.o. Laktaši, ALFA TERM d.o.o. Mostar i TEHTON d.o.o. Banja Luka.

"Očekujemo sada i potpisivanje i ugovora o vršenju nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji graničnog prelaza Svilaj, a odabrani vršitelj nadzora je Design & QC d.o.o. Sarajevo", priopćeno je iz UNO-a BiH.

Kompleks novog graničnog prijelaza Svilaj lociran je na sjevernoj granici BiH s Republikom Hrvatskom, a planiran je na površini od 103.000 m2. Ujedno se na ovaj način BiH, cestovnim koridorom povezuje i s Europskom unijom.

Na novom graničnom prijelazu će biti posebno odvojen putnički od teretnog prometa, imat će četiri traka na ulazu u BiH i tri traka na izlazu iz BiH.

U sklopu novog graničnog prijelaza bit će sagrađeni objekti za smještaj službenika Uprave za neizravno oporezivanje, Granične policije BiH i inspekcijskih službi, te objekt za smještaj špeditera i banke. Prijelaz će imati i zaseban energetski blok, poseban objekt za detaljan pregled vozila i drugo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?