Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Ured za Hrvate stipendira internetsko učenje hrvatskog jezika

24. lipnja 2022. u 08:41 0 komentara 38 prikaza

Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske objavio je javni poziv za dodjelu do deset stipendija za internetsko učenje hrvatskog jezika u  akademskoj 2022./23. godini u trajanju od jednog semestra i to za početnu jezičnu razinu (A1).  

 Jesenski semestar održava se od rujna do prosinca ove, a proljetni od ožujka do konca svibnja 2023., objavio je na svojim službenim mrežnim stranicama Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske.

Stipendija se odnosi na Hrvatski internetski tečaj HiT-1 koji organizira Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika i Sveučilišni računski centar SRCE.

Prijaviti se mogu pripadnici hrvatskoga naroda ili njihovi potomci, supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, imaju navršenih 18 godina života, najmanje srednjoškolsko obrazovanje i prebivalište izvan Hrvatske ili prijavljeno prebivalište/boravište u njoj, ali ne duže od tri godine zaključno s danom objave javnog poziva.

Rok za prijave na javni poziv traje zaključno do 6. srpnja 2022.

Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose se isključivo elektroničkom poštom na adresu: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.