Ministarstvo sigurnosti bih

Upućen zahtjev za međunarodnu pomoć EU i Euro-atlantskom centru za koordinaciju odgovora na katastrofe

Radončić
02.04.2020.
u 10:23

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine uputilo je službeni zahtjev za međunarodnu pomoć Mehanizmu civilne zaštite Europske unije, putem Koordinacijskog centra za hitne slučajeve (ERCC - Emergency Response Coordination Centre) u cilju suzbijanja pandemije koronavirusa (COVID-2019). Također, zahtjev je upućen i Euro-atlantskom centru za koordinaciju odgovora na katastrofe (NATO).

Zahtjev je upućen nakon jučerašnje odluke Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za traženje međunarodne pomoći u sferi zaštite i spašavanja.

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić u ovom dopisu upoznao je Europsku komisiju i Euro-atlantski centar za koordinaciju odgovora na katastrofe (NATO) s mjerama koje su poduzete u Bosni i Hercegovini. Naveo je kako su angažirani svi raspoloživi resursi i da se poduzimaju izvanredni napori kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa, ali da zdravstveni sustav te ostali relevantni sektori u Bosni i Hercegovini nemaju kapacitet odgovoriti na sve potrebe proistekle zbog COVID-19.

Zbog toga je naglasio kako bi pomoć i asistencija EU i Euro-atlantskog centra za koordinaciju odgovora na katastrofe bile bi vrlo cijenjene u ovom teškom vremenu, kako bi se BiH mogla nositi s novom pandemijom koronavirusa, priopćeno je iz Ministarstva. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?