donacija

Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a donirala dronove

25.09.2018.
u 16:35

Ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Eugen Ćubela uručio je u utorak u Mostaru zapovjedniku Profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP) Mostar Petru Jurčiću bespilotnu letjelicu – dron.

Cilj je ove donacije povećati sigurnost vatrogasaca i doprinijeti preveniranju požara, a svim društvima koja su dobila dron, osigurano je i stručno educiranje o upravljanju uređajima, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Osnovna funkcija ovih letjelica jest snimanje i prijenos slike, a pri tome se koriste kao sredstvo koje značajno ubrzava i olakšava razne operacije. Dronovi su izuzetno korisni za rano otkrivanje mjesta požara, praćenja napretka s udaljene lokacije te koriste Wi-Fi komunikaciju za prijenos slike, stoji u priopćenju.

Ćubela je izrazio uvjerenje kako će ova tehnologija pomoći vatrogascima u borbi s ponekad nemilosrdnom prirodom i olakšati im posao, a svima nama pružiti sigurnost.

"Vatrogastvo je sektor kojim se doista ponosimo i temelj je sustava civilne zaštite, a uz zavidnu razinu organiziranosti i odgovornosti koju pokazujete, vjerujem kako vas nijedna krizna situacija ne može iznenaditi", naglasio je.

Zapovjednik Jurić zahvalio je Ćubeli, posebno na financijskoj potpori za nabavu opreme, koja im je, kako je kazao, presudna u poslu koji obavljaju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?