vrijeme

Upaljen meteoalarm: Narandžasto i žuto upozorenje za dijelove BiH

vjetar
Reuters
10.02.2021.
u 08:04

Za regije Trebinja, Foče, Mostara i Livna upaljen je narandžasti meteoalarm, dok je žuti upaljen za Sarajevo, Tuzlu, Banja Luku i Bihać. Upozorenja su na snazi zbog pojačanog vjetra i obilnijih padalina.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežito oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, kiša se očekuju u južnim i jugozapadnim dijelovima. Tijekom dana, padaline se očekuje i ostatku zemlje, prenosi N1.

U večernjim satima, sa srijede na četvrtak, padom temperature, kiša će u višim područjima prelaziti u susnježicu i snijeg. Intenzivnije padaline, većinom u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar jak južnog smjera. 

Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu i sjeveru do 17 stupnjeva.

U Sarajevu pretežito oblačno vrijeme. Tijekom dana s kišom. Jutarnja temperatura 5, a najviša dnevna oko 12 stupnjeva.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežito oblačno vrijeme. Prije podne se očekuje postepeno opadanje temperature zraka što će uvjetovati prelazak kiše u susnježicu i snijeg, osim na jugu zemlje. Od sredine dana prema večernjim satima postepen prestanak padalina.

Vjetar umjerene jačine. Prije podne vjetar postepeno mijenja smjer sa juga na sjever. Temperatura zraka viša prije podne i postepeno će opadati od jutarnjih sati sa područja sjevera i sjeverozapada prema jugu i istoku zemlje. Prognozirana najviša temperatura zraka u jutarnjim satima između 5 i 10°C i postepeno će opadati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?