Gašenje svjetla

UniCredit podržava Sat za planetu Zemlju 16. godinu zaredom

24.03.2023.
u 13:18

Rasvjeta će biti ugašena u 35 zgrada širom Grupe

U subotu, 25. ožujka u 20.30 sati po lokalnom vremenu, UniCredit će ugasiti svjetla na šezdeset minuta u 35 zgrada u dvanaest zemalja Grupe te na taj način obilježiti sudjelovanje u Satu za planetu Zemlju, šesnaestu godinu zaredom. UniCredit Bank d.d. Mostar pridružit će se akciji gašenjem svjetla unutar i na Upravnim zgradama u Mostaru i Sarajevu.

Od svojih početaka 2007. godine, Sat za planet Zemlju poznat je po trenutku "gašenja svjetla", inicijative pokrenute od strane Svjetskog fonda za prirodu (WWF), pri čemu pojedinci iz cijelog svijeta gase rasvjetu kako bi iskazali simboličnu podršku te podigli svijest o okolišnim problemima koji utječu na planet.

Međutim, ove godine, Sat za planetu Zemlju proširuje svoj fokus dalje od gašenja svjetla.

Uz poziv „Isključi se. Pruži jedan sat za Zemlju“, WWF će iskoristiti Sat za planetu Zemlju da istakne važnost europske prirode i ukaže na njenu obnovu.

Fiona Melrose, direktorica odgovorna za strategiju Grupe i ESG u UniCreditu, rekla je: "Svake godine sudjelujemo u Satu za planetu Zemlju, što je ujedno jasna demonstracija naših snažnih napora da podržimo održivost i preduzmemo usklađenu akciju protiv klimatskih promjena. ESG teme ostaju ugrađene u sve što radimo. Zapravo, nedavno smo objavili naše ciljeve za neto nulte stope emisija u sektorima s visokim razinama emisije ugljen dioksida (CO2) za 2030.: sektor nafte i plina, proizvodnja električne energije i automobilski sektor. Također, definiramo mapu puta Grupe za postizanje neto nulte stope vlastitih emisija, na koju smo se obvezali do 2030. godine, koristeći optimizaciju prostora, energetsku efikasnost, električnu energiju iz obnovljivih izvora i transformaciju sistema grijanja.”

U UniCreditu, fokus je na pružanju pozitivne i održive tranzicije na zelenu energiju, koja čini najmanju moguću štetu planeti i njenim ljudima. 

Banka radi na tome da ublaži svoj okolišni otisak pribavljanjem električne energije iz obnovljivih izvora, poboljšavanjem energetske efikasnosti svojih prostorija i centara podataka, pružanjem podrške svojim ljudima kroz održivija rješenja za mobilnost i nabavkom od dobavljača koji su usklađeni s okolišnim standardima. Ovaj pristup je također podržan implementacijom Sustava upravljanja okolišem u cijeloj Grupi.

Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar, ovim povodom je izjavila: “Prateći ESG strategiju UniCredit Grupe, na lokalnom nivou poduzimamo aktivnosti kojima se pozitivno djeluje na okoliš i zajednicu te kontinuirano doprinosimo održivoj budućnosti sadašnjih i novih generacija. U skladu s opredjeljenjem UniCredit Grupe, koja se obvezala na ciljeve za neto nulte stope iz vastitih emisija do 2030. godine, aktivno u našim prostorijama podsjećamo na štednju energije. Očekujemo i dodatni doprinos uštedama, koje postižemo zahvaljujući inteligentnim rješenjima naše nove Upravne zgrade u Mostaru, koja je izgrađena po najvišim standardima energetske efikasnosti, kao i postavljanjem solarne elektrane na krov zgrade.”

Integrirano izvješće UniCredit Grupe za 2022. godinu, detaljno opisuje kako UniCredit namjerava kreirati održivu vrijednost tijekom vremena, u okviru zajedničkog cilja osnaživanja razvoja zajednice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?