UZOR MNOGIMA

Umrla hrabra Vanja (37): Protiv raka dojke borila se s osmijehom, nije odustajala od svojih ciljeva

18.10.2021.
u 14:39

– Ne dam da me bolest definira i unatoč tome što opet idem na kemoterapije, što imam nove metastaze, što teško podnosim terapije... bar četiri do pet puta tjedno aktivno vježbam – govorila je

Nakon dugogodišnje teške bitke s karcinomom dojke, preminula je Vanja Dukić (37). Hrabro se borila, s osmijehom na licu, a prošle je godine odlučno na pozornici Sajma sporta u Poreču skinula plavu periku i dobila gromoglasni pljesak u znak podrške. Pokazala je optimizam i sportski duh te postala uzor mnogima.  

– Ne dam da me bolest definira i unatoč tome što opet idem na kemoterapije, što imam nove metastaze, što teško podnosim terapije... bar četiri do pet puta tjedno aktivno vježbam. Da nisam pod kemoterapijama, vježbala bih svaki dan. Ma nema predaje – govorila je Vanja nekoliko puta, pišu 24sata. 

Živjela na relaciji Pula – Zadar i bila je članica Body building kluba Mornar u Puli. Sa 24. godine suočila se s teškom dijagnozom raka dojke nakon čega je uspješno operirana te je nastavila nakon toga sa svojim životom i treninzima. Išla je na redovite kontrole svakih šest mjeseci. Sve je bilo u redu do listopada 2019. godine kada joj se rak vratio u još agresivnijem obliku. Nastale su brojne metastaze te je ponovno krenula na kemoterapije. 

Uz kemoterapije i nuspojave nije odustala. Nastavila je trenirati, a velika joj je želja bila nastupiti na Državnom natjecanju u body buildingu. 

– Izguram svaku kemoterapiju i idem dalje. Bože dragi život je jedan i nastojim si ga uljepšati što bolje mogu. Našminkam se, stavim jednu od svojih perika, nasmiješim se i uživam u životu, u svakom trenutku – rekla je u jednom od razgovora za 24sata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije