Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Uloga nevladinih organizacija u prevenciji i ranom otkrivanju raka debelog crijeva i dojke

26. srpnja 2021. u 16:23 0 komentara 42 prikaza

Iz Zavoda za javno zdravstvo zapadnohercegovačke županije pozivaju predstavnike medija da poprate radionicu za nevladine organizacije na temu "Uloga nevladinih organizacija u prevenciji i ranom otkrivanju raka debelog crijeva i dojke“ koja se održava u okviru projekta ON TIME – PreventiON and early detecTIon for more effective treatMEnt of colon and breast cancer / Prevencijom i ranim otkrivanjem do učinkovitijeg liječenja raka debelog crijeva i raka dojke. Radionica će se održati u četvrtak, 29. srpnja s početkom u 11 sati. 
Izjave za medije predviđene su u 10:30 sati u agroturizmu Marića gaj u Grudama, ulica Marića Strana 289, Ružići, Grude, Bosna i Hercegovina

Medijima će se obratiti:
Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke
Dr. Andrea Jurić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke
Dr. Ana Petrić, specijalist javnog zdravstva u Zavod za javno zdravstvo Zadar 
Dr. Đurđica Ostojić, direktorica Centra za kontrolu i prevenciju nezaraznih bolesti u Institutu za javno zdravlje Crne Gore

Projekt "ON TIME" je započeo 1. lipnja 2020. godine i trajat će 24 mjeseca do 31. svibnja 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 813.445,71 eura, od čega je Europska unija osigurala 691.428,85 eura bespovratnih sredstava. Nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo Zadar (Hrvatska) s partnerima Opća bolnica Zadar (Hrvatska), Institut za javno zdravlje Crne Gore, JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar (Crna Gora) i Zavod za javno zdravstvo  Zapadnohercegovačke županije(Bosna i Hercegovina).

U kontekstu epidemioloških mjera zaštite, Iz Zavoda za javno zdravstvo zapadnohercegovačke županije skreću pozornost sudionicima na poštivanje distance uz obvezno nošenje zaštitnih maski.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.